Microrecension: "Warp"


Vad kan vara gulligare än en liten marsian i en organisk exoskelettdräkt... En liten marsian i en organisk exoskelettdräkt som kan teleportera sig såklart! I "Warp" från "Trapdoor" är du just den marsianen. Dina sladdriga, tentakelartade och, på många sätt, klumpiga ben för dig under spelets gång genom korridorer och rum av stålbeklädda väggar  och golv. Varför, kanske man frågar sig. Jo därför att ditt utomjordiska arsle just blivit kidnappat och fört till en forskningsanläggning ex antal meter (kanske kilometer) under havet.
   Spelet i sig utspelas i ett top-down perspektiv mycket likt Diablo eller vilket annat top-down spel som helst för den delen. Här gäller det att med list teleportera sig genom väggar och föremål för att fly ifrån illavarslande vakter med puffror som får "Universal Soldier" att rodna i jämförelse. Dessvärre är ditt sköra lilla skal till dräkt är inte mycket till hjälp då varje skottsalva förvandlar dig till kackerlackssmet på stört.
   De otympliga videosekvenserna tillsammans med oförmågan att spela spelet utan en handkontroll (förslagsvis xbox-kontrollen) är egentligen de enda stora nålarna i stjärten i detta färgglada, humoristiska och emellanåt splattiga spel. Konceptet i sig är så pass enkelt att videosekvenserna endast avbryter det flow av Nightcrawler influerande teleporteringar man uppnår i de fientliga laboratoriemiljöerna.

En något värre smocka är dock att warp betyder "en fiktiv teknik som genom att böja rumstiden möjliggör farter snabbare än ljushastighetenligt det allvetande oraklet "Wikipedia". Alltså har warp  ingenting med teleportering att göra men bara man gör sig blind för detta faktum kan man även undgå att allvetande Wikipedia också har fel. Tekniken håller nämligen på att utvecklas, as we speak, och är alltså inte "en fiktiv teknik" som tidigare har nämnts.

Gameplay: http://www.youtube.com/watch?v=dNroYXqPmEM
Lucas Varo


2 kommentarer:

Anonym sa...

allmänhetens fetischism för vetenskap fortsätter! :D låter intressant

Lucas Varo sa...

Hehe ja en sidnot jag bara inte kunde låta undgå mig ifrån att skriva ner.